Ahir es va presentar la catorzena edició del MUD, el Festival de Músiques Disperses, pioner en el neo-folk a l’estat espanyol, i que tindrà lloc a Lleida del 12 al 14 de Març.

El MUD va ser el primer festival cancel·lat en l’era pandèmica i poc ens hauríem imaginat en el seu moment que continuaria afectant la següent edició…. però així és, tristament. Tot i això, l’organització no defalleix i presenta una edició abreujada. D’aquesta manera s’espera salvar les restriccions de manera adient. Les entrades ja s’han posat a la venda a la pàgina web del festival.

Es recuperen doncs dues de les propostes més properes que estaven programades l’any passat, Pau Riba i Cánovas, Adolfo y Guzmán, i s’afegeix una altra proposta propera  com és l’artista Pigmy. Un cartell curt, que s’ha vist reduït a la meitat dels artistes programats el 2020 i mantenint només les propostes de proximitat, adaptat a la situació actual.

- Publicitat -

Multitud de noms han passat ja pel Festival de Músiques Disperses, molts ben coneguts com WITCH o The Parson Red Heads, i molts d’ells autèntics desconeguts que han sorprès al públic i han deixat empremta de la filosofia del festival Ouzo Bazooka o Constantine, a més de tenir espai per propostes nacionals d’alt calibre artístic com Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Silvia Pérez-Cruz.