Reuters/Robyn Beck

La Covid ha acabat amb la vida del productor musical Phil Spector, que des del 2009 complia pena de presó per l’assassinat de l’actriu Lana Clarkson.

Spector va ser conegut sobretot per crear la tècnica del mur de so, que consistia en gravar una gran quantitat de pistes d’acompanyament orquestral i superposar-les fins a crear un so compacte i dens, que va ser de vital importància en algunes gravacions musicals.

El seu primer èxit com a músic va començar el 1958 amb ‘To Know Him Is To Love Him’ amb la seva banda Teddy Bears. La cançó estava inspirada en la mort del seu pare, que va suïcidar-se quan Spector tenia 10 anys.

- Publicitat -

Amb els Beatles va fer-se càrrec dels enregistraments de discs com “Let it be”, però també va col·laborar amb Tina Turner, Ramones, Brian Wilson o cançons com ‘Imagine’ de John Lennon o ‘Unchained Melody’ de Righteous Brothers.

Spector va protagonitzar molts casos de violència de gènere i fins i tot Hollywood va fer una pel·lícula sobre la seva vida, protagonitzada per l’actor Al Pacino i dirigida per David Mamet.

El 2003 va ser acusat d’assassinar a l’actiu Lana Clarkson, que va ser trobada morta a la mansió del productor. Sis anys més tard el van condemnar a presó, on passaria la resta dels seus dies fins la seva mort als 81 anys.

.