Reïna, una banda pop procedent de Manacor, Mallorca, ha guanyat el concurs Sona9. La final de la 20a edició es va celebrar a la sala La Mirona de Salt (Girona) a porta tancada i amb totes les mesures de seguretat.

Aquest premi permetrà a l’agrupació gravar un EP i un videoclip, material musical i una gira de cinc concerts per festivals de Catalunya.

A més a més, s’hi han atorgat diversos premis. El premi Joventut, ha estat atorgat a Les Buch, el segon classificat del Sona9. Compta amb l’enregistrament i edició d’un senzill amb dues cançons, un videoclip, material musical i una gira per diferents festivals de Catalunya.

- Publicitat -

Lles, el tercer classificat, s’han endut el premi Èxit. Consta de material musical per valor de 600 € i una gira en diferents festivals i mostres musicals de Catalunya.

El premi per Votació Popular Verkami, se l’ha emportat Efímer, el grup amb més vots del públic durant la fase preliminar del Sona9, i consta de 1000 € en material musical.

Per altra banda, el premi Cases de la Música, se l’ha endut el raper gironí Pol Bordas, i consisteix en un programa que inclou assessorament i seguiment de la carrera musical de l’artista i ajut a la creació, amb l’objectiu d’ajudar al guanyador a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical.

La guanyadora de la darrera edició del concurs, Maria Jaume, va tancar la final amb un concert on va presentar les cançons del seu disc ‘Fins a maig no revisc’, publicat aquest any.