Davant la situació de crisi del sector creada per la pandèmia de la Covid-19, els Premis ARC, amb més vigència que mai, donaran visibilitat aquesta tardor al sector reivindicant l’esforç de creadors, artistes, grups de música, empreses i professionals de tot el sector musical per omplir de continguts els mesos de confinament, i reivindicant la reconversió dels formats que ha obligat la represa de l’activitat en la desescalada.

Entre els nominats trobem els Stay Homas, Aiala o Maria Jaume, o festivals com el Cruïlla, el Porta Ferrada i Les nits de l’Acústica.

La Gala de lliurament dels Premis ARC se celebrarà aquest novembre, en un any complicat i difícil, amb restriccions i anul·lacions de concerts, ple de novetats tant pel que fa a innovació en les propostes, tècniques com musicals, donant motiu a reivindicar i fer visible cadascun dels artistes, empreses i entitats que han treballat per tirar endavant en una situació d’incertesa i desolació en un context crític i de crisi social i econòmica.

- Publicitat -

És per aquest motiu que els Premis ARC 2020 volen reconèixer a tot el sector de la música com a col·lectiu d’artistes i empreses que han treballat intensament per a reactivar el sector i denunciar la situació precària en que es troba. Amb aquesta intenció, els Premis ARC es transformen en Reconeixements a propostes artístiques i activitats de diferents entitats, festivals, festes majors, teatres i auditoris, premsa i mitjans de comunicació explicant a més, com aquests projectes i tants d’altres, s’han vist afectats per la crisi i agreujats per la poca col·laboració institucional.

Finalment, els Premis ARC també pretenen reconèixer les propostes artístiques més innovadores realitzades dins dels mesos d’estat d’alarma Covid-19, així com la tasca de professionals com mànagers, promotors i agents de zona.

La gala tindrà lloc dilluns 30 de novembre a les 19h a la Sala Barts de Barcelona, seguint totes les mesures de seguretat decretades.