Malik B, membre fundador de The Roots, ha mort amb 47 anys. La causa de la mort no ha transcendit, s’ha confirmat per part de la mateixa banda en un comunicat on deien el següent: “Ens entristeix enormement comunicar-vos la mort del nostre estimat germà Malik Abdul Basit. Desitgem que sigui recordat per la seva devoció a l’islam, per la seva afectuosa companyonia i per la seva innovació com un dels rapers més dotats de tots els temps”.

Una de les bandes de hip-hop més estimades de la història tant pel seu so i lletres com pels seus directes, The Roots va publicar el seu primer disc en 1993 amb una formació que, a més de Questlove i Black Thought, va incloure a Malik des dels seus inicis fins a l’any 1999, quan el grup va llançar el milionari àlbum ‘Things Fall Apart’. Malik va conèixer a tots dos rapers a la fi dels 80 i està present en els primers quatre àlbums de la banda.

Malik va deixar The Roots de banda durant l’enregistrament del seu àlbum de 2002, “Phrenology”, però va desmentir haver estat acomiadat de la formació o haver-la abandonat, de fet va seguir apareixent en discos posteriors de la banda com “Game Theory” (2006). També, val la pena dir que un dels temes de The Roots que millor reflecteixen el talent de Malik és ‘I Remain Calm’.

- Publicitat -