MOUNTAIN VIEW, CA - MAY 23: Tina Turner performs at Shoreline Amphitheatre on May 23, 1997 in Mountain View California. (Photo by Tim Mosenfelder/Getty Images)

La cantant nord-americana Tina Turner ha mort avui a l’edat de 83 anys després d’una llarga malaltia a la seva casa de Küsnacht a Suïssa, on residia com a ciutadana des del 2013. Així ho ha fet saber el seu portaveu que ho ha fet saber als mitjans. Referida per molts com la Reina del Rock’n’Roll, Tina Turner va ser una de les veus més característiques del rock i del soul a escala mundial des de finals dels anys 50. Explosiva, talentosa, i única d’entre molts altres adjectius, Turner va ser capaç de posar-se a la butxaca a milers de fans incondicionals enamorant-los amb la seva veu i talent.

Les primeres passes a la indústria van ser acompanyades del que va ser el seu primer marit, Ike Turner, amb qui van aconseguir una multitud d’èxits plegats. Però, més enllà de la música, Tina Turner va haver de suportar innombrables tortures i maltractaments per part del seu marit i company musical. Uns abusos que es van acabar als anys 70, quan el matrimoni es va separar.

El divorci, lluny d’apartar-la dels escenaris, encara la va fer més forta i va ser en aquesta etapa on va aconseguir projectar-se internacionalment com a cantant solista i també on va aconseguir aclaparar tothom amb els seus èxits més destacats, entre aquests trobem ‘I don’t wanna lose you‘, ‘The Best’ o el ja mític ‘What’s Love Got to Do with It’.

- Publicitat -

Ara, Tina Turner deixa un llegat immens de música, i amb un palmarès on entre d’altres hi ha nombrosos premis Grammy.
El d’avui és un adeu trist per al panorama musical internacional i per a la història, però també i més especialment en l’àmbit del rock. L’adeu a una reina, la reina del Rock’n’roll.