Tot i que aquest 2021 moltes poblacions no podran celebrar el carnaval amb la normalitat d’altres anys a causa de la pandèmia de Covid-19, nosaltres no ens oblidem d’un dels moments més festius i alegres de l’any i per això almenys ens quedarem amb la música i us oferim 10 propostes de música del nostre país per aquesta jornada.

La primera no podria ser altra que ‘Carnaval’ d’Els Amics de les Arts. En l’àlbum “Espècies per catalogar” el quartet crea un Carnaval molt sonat en què participa el bo i millor de la gramàtica i l’ortografia catalana, la cançó que podria fer ballar a Pompeu Fabra.

- Publicitat -

I viatgem ara fins el 2007 en el disc “Política de verbena”, on els Gertudis ens regalaven una rumba pel carnaval. La cançó servia per tancar un disc que incloïa peces en català i castellà.

Zoo a la cançó ‘Carrer de l’amargura’, de l’àlbum “Tempestes vénen del Sud”, el carrer on tot es retroba, arribaran festes de nou, “la locura, la mort i el carnaval”.

“La Terra és plana” va suposar un gran disc per en Quimi Portet, que ens regalava aquests ‘Micos a la cara’, una peça imprescindible.

“Guerrilla” és l’últim LP d’Ebri Knight que obre amb ‘Carnaval’. El grup de folk punk proclamen que s’ha acabat carnaval i venen per desemmascarar a bufons, lladres i reis.

Els ebrencs Pepet i Marieta van versionar en català el mític ‘Carnaval’ de Celia Cruz per la Marató del 2015, un cant per celebrar la vida.

‘La recepta’ és una d’aquelles cançons de Doctor Prats que et fan esbossar un somriure a la boca. La peça formava part del disc “Aham Sigah” i el remix en qüestió és del DJ PlanB.

Joan Garriga i Carles Belda enguany han creat ‘Carnestoltes’ en el marc d’un projecte del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que pretén posar en valor el patrimoni festiu català. La cançó repassa les festes de carnaval arreu dels Països Catalans a cop de rumba, ventiladors, palmes i acordions diatònics.

No fomentarem el consum d’alcohol però sí que és cert que una bona birra amb els amics durant el carnaval entra d’allò més bé i és en companyia dels Buhos encara més!

I acabem aquest top posant-nos dempeus amb el mestre Jaume Sisa i aquest ‘Carnaval de la República d’A’, una composició de finals dels 70 inclosa al disc “La magia de l’estudiant”.