El món de la música i del cinema està de dol amb la mort del gran Ennio Morricone als 91 anys a causa d’unes complicacions arran d’una caiguda que va patir.

El compositor italià és autor de més de 500 bandes sonores com ‘La mort tenia un preu’, ‘El bo el lleig i el dolent’, ‘Un grapat de dòlars’, ‘Cinema Paradiso’ ‘Els Intocables d’Eliott Ness’ o ‘La missió’ entre altres.

Morricone va iniciar la seva carrera fent composicions per pel·lícules italianes i posteriorment al costat del seu amic d’infantesa el director Sergio Leone va augmentar la seva popularitat amb nombroses melodies que han passat a la història del cinema.

- Publicitat -

Va ser nominat a l’Oscar en nombroses ocasions i finalment ho va aconseguir per ‘Els odiosos vuit’ de Quentin Tarantino. Anteriorment havia obtingut l’Oscar honorífic a mans de Clint Eastwood.