Arriba la 14a edició del MUD (també conegut per Músiques Disperses), festival pioner de neo-folk a l’estat espanyol, i que tindrà lloc a Lleida del 12 al 15 de Març.

L’edició d’enguany la inaugurarà Pau Riba commemorant els 50 anys del seu exitós disc “Diòptria”. La nit de divendres 13 de març el Dúo La Loba presentaran el seu nou disc “Verbena”. A la botiga-cerveseria Grans Records i dins la programació dels Concerts íntims actuarà Ivory Tusk el 14 de març en la seva faceta de cantautor. Cánovas, Adolfo y Guzmán obriran la nit de dissabte al Cafè del Teatre. La mateixa nit i per primera vegada a l’Estat i en data única, Sachiko Kanenobu, considerada la primera cantautora japonesa, actuarà al MUD. Els exitosos Derby Motoreta’s Burrito Kachimba tancaran el diumenge 15 de març la catorzena edició.

El festival està ara organitzat per l’Ajuntament de Lleida de forma exclusiva, després que Guerssen, creadors del festival, hagin passat a fer-ne únicament la direcció artística. Reconegut com un dels festivals més particulars del territori, serveix d’aparador per projectar nous camins que el folk modern emprèn amb el pas del temps, i es reivindica com a missatger inter-generacional, pont entre la tradició i la modernitat.

- Publicitat -

Multitud de noms han passat ja pel Festival de Músiques Disperses, molts ben coneguts com WITCH o The Parson Red Heads, i molts d’ells autèntics desconeguts que han sorprès al públic i han deixat empremta de la filosofia del festival Ouzo Bazooka o Constantine, a més de tenir espai per propostes nacionals d’alt calibre artístic com Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Silvia Pérez-Cruz.