Els grups i artistes que participen en l’edició del festival ÍTACA han gravat una versió de la cançó ‘Ítaca, de Lluís Llach, i un videoclip per reivindicar també els valors del festival que aposta per la cultura com a motor de canvi d’una societat més justa i igualitària.

Els Catarres, Oques Grasses, Lildami, Suu, Pavvla, Marc Parrot, Núria Graham, Judit Neddermann, Roba Estesa o Guillem Roma col·laboren en aquesta iniciativa posant veu en l’enregistrament de la versió d’aquesta peça musical. Convidat per l’organització del festival, el raper Valtonyc també col·labora en la iniciativa i rapeja unes estrofes de la versió.

El videoclip combina moments de la gravació de la cançó amb imatges d’organitzacions que treballen pels mateixos valors que defensa el festival ÍTACA, com ara Proactiva Open Arms, el Banc dels Aliments o Òmnium Cultural, entre altres. El vídeo inclou també imatges de mobilitzacions ciutadanes com les que van tenir lloc el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Els diners recaptats per les visualitzacions del videoclip d’aquesta cançó es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

- Publicitat -

ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ té lloc a més d’una desena de localitats de l’Empordà entre els mesos d’abril i juliol, combinant concerts multitudinaris amb actuacions de petit format en alguns dels espais més bonics de l’Empordà.