Després de l‘accidentada i polèmica edició de l’any passat, aquest any el festival Mad Cool de Madrid ha tornat a repetir uns dies de conflictes i moments que passaran a la història i es recordaran com l’edició més accidentada. Aquí us portem una recopilació dels moments més conflictius i problemàtics d’aquest tercer any del festival.

Massive Attack suspèn el seu concert 

Durant el segon dia de festival, el grup anglès va fer esperar al seu públic dues hores per finalment no pujar a l’escenari. Segons la mateixa organització de l’esdeveniment, el grup va decidir unilateralment no tocar, ja que “el so de l’escenari on tocava Franz Ferdinand molestava per la realització del seu show”. Tot i que l’organització va fer el possible per endarrerir horaris a altres grups i buscar una franja horària on Massive Attack toquessin sense cap problema, no va haver-hi cap tracte amb el grup i finalment el concert no es va celebrar. Així s’ho van prendre alguns:

- Publicitat -

Les llargues cues 

Tothom sap que molts cops per entrar a un concert o festival has de fer hores de cua. Això no anava a ser un problema inicialment durant el Mad Cool, però el primer dia (dijous 12), un problema informàtic va impedir als assistents que poguessin entrar de manera fluida, com havia de ser. Aquest fet va comportar que alguns s’haguessin d’esperar fins a dues hores i mitja per entrar, tant a peu com en cotxe. A causa dels crits de frustració, allaus humanes i tuits contra l’organització, la policia antidisturbis va haver d’intervenir per calmar a la multitud. 
El portaveu del festival, Miguel Aguado, va explicar a l’agència EFE que “hi havia un tant per cent molt alt dels assistents que no havia reclamat les polseres en termini o que no els havia arribat a casa, i l’accés d’aquests es va produir per la mateixa via que els que sí que la tenien, fet que va causar el col·lapse”.
Com a anècdota d’aquest caos, l’organització va emetre un comunicat el dia següent amb un missatge de disculpa bastant lamentable, amb molt poca serietat i encara menys preocupació. El missatge deia el següent: “Agraïm a tots els assistents la compressió davant dels imprevistos d’ahir. Lamentem les llargues cues produïdes per una caiguda de la xarxa en el recinte. Treballem des d’ahir a la nit per tal de garantir que tot es desenvolupi amb plena normalitat. Gràcies a tots!
Aquest missatge va ser eliminat posteriorment a causa de l’enuig i les bromes per l’ús de la paraula ‘compressió’ en lloc de ‘comprensió’. Aquest és el tuit arreglat i algunes de les respostes a l’original: 

Queens of the Stone Age contra la zona VIP 

Durant el concert del grup estatunidenc, Josh Homme (cantant i fundador) va interrompre l’actuació per tal de protestar contra la zona VIP. La causa era que aquell espai estava pràcticament buit i la resta de públic s’amuntegava darrere, lluny de l’escenari. La tensió va augmentar quan Homme va amenaçar a seguretat amb no tocar fins que deixessin entrar a la gent a la zona VIP en el context que “treballaven per ell aquella nit”. A més, els va obligar a ser amables amb la gent sota amenaça de fer-los fora. El moment va ser captat pels fans i posteriorment tuitejat. 

Accident a la M-11 

L’últim dia del festival, un autobús llançadora del Mad Cool va tenir un accident quasi just després de deixar 100 passatgers que procedien de l’esdeveniment. El vehicle es va quedar penjant d’un pont de la M-11 una mica abans de les 6 del matí. Per sort, el conductor només es va ferir lleument al braç i actualment la Guàrdia Civil investiga les causes del sinistre.