El nou disc dels britànics Arctic Monkeys s’ha situat com el més venut al seu país amb més de 86.000 còpies, en la primera setmana de la seva publicació. Tranquility Base Hotel and Casino, ha liderat en tots els formats possibles, aconseguint xifres rècord en vinil amb més de 24.000 unitats, les més altes dels darrers 25 anys.

És el sisè número 1 consecutiu del grup, després d’assolir-ho amb els altres 5 discs, Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not (2006), Favourite Worst Nightmare (2007), Humbug (2009), Suck It and See (2011), i AM (2013). Precisament AM s’ha situat en onzena posició dels més venuts, després de 244 setmanes de la seva publicació. També el debut del grup, puja fins a la divuitena plaça.

Charlie Puth ha situat el seu Voicenotes en quart lloc, per darrere de la banda sonora de The Greatest Showman i Post Malone.

- Publicitat -

No hi ha canvis en l’apartat dels senzills amb Calvin Harris i Dua Lipa al primer lloc amb One Kiss, seguits de Drake amb Nice for what i Ariana Grande amb No tears left to cry. El tema viral de Childish Gambino puja fins al sisè lloc. Arctic Monkeys debuten a la posició 18 amb Four out of five, el tema del qual aquesta setmana se n’ha estrenat el videoclip. El lloc 23 és per Star Treatment, que ha funcionat molt bé al Regne Unit, mentre que One Point Perspective se situa a la plaça 26.