Després d’uns mesos intensos de confusió pel cas Valtonyc, la història arriba al seu final.
Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtonyc, va ser denunciat per les lletres d’algunes de les seves cançons on, presumptuosament, amenaçava als Borbons i enaltia al terrorisme. Avui mateix, després d’un mes de la primera sentència de l’Audiència Nacional, el Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs que el raper va presentar i l’ha condemnat a 3 anys i mig de presó. Això ho ha confirmat el productor del mallorquí via Twitter:

 La família, els amics i l’equip tècnic del raper han emès un comunicat on han suspès tots els actes i concerts que hi havia programats, que no eren pocs, ja que des de la primera sentència de l’Audiència Nacional moltes associacions, sales, festivals i ajuntaments van incloure a Valtonyc en els seus programaris, com acte de solidaritat amb el cantant. En l’escrit, també han agraït a tots aquests col·lectius la seva ajuda i solidaritat.
El comunicat acaba amb un recordatori sobre el 17 de juny, quan s’ha organitzat un concert a Mallorca per la llibertat d’expressió, i on assistiran 40 grups de tot l’Estat, entre els quals destaquen La M.O.D.A, Berri Txarrak, Antònia Font o Boikot, entre molts més.

- Publicitat -