Amb aquest nou espai recuperem l’essència de l’espai Grups que no sonen prou a la ràdio amb més força que mai, però sempre amb el mateix objectiu: fer lloc a tots aquells grups o artistes que, pel seu estil o per la seva baixa popularitat, no tenen l’oportunitat de fer sonar les seves cançons a la ràdio. És amb aquest propòsit que neix Grups que no sonen prou, el nou apartat de la web on presentarem diamants en brut que mereixen ser reconeguts.
En aquest primer volum presentem 6 grups: 3 de casa nostra (Porto Bello, Hora de Joglar i el Quartet Mèlt) i 3 internacionals (Hey Charlie, Cody Simpson & The Tide i Coasts).
PORTO BELLO

Nascuts a Altafulla, Porto Bello se’ns presenta com una de les grans promeses del panorama musical català. Amb un so marcat per l’ska, el rock i el mestissatge, el grup ha aconseguit arribar a les finals dels premis Enderrock 2018 com a nominats a artista revelació.
De moment, la banda només compta amb un àlbum, Basat en fets reals (2017), el qual podeu descarregar gratuïtament aquí i que conté grans temes com ara Hem nascut castellers.

HORA DE JOGLAR

Els gironins Hora de Joglar ens transmeten la seva alegria amb un so d’allò més característic, el qual ells mateixos anomenen “fusió de swing i balkan amb latin i reggae“. És probable que amb la definició no quedi gaire clar el seu estil, però el que sí que és evident és que aquesta barreja tan original ens regala grans temes com ara Sóc Feliç i els ha fet arribar fins a les finals dels premis Enderrock 2018 com a artista revelació i com a millor disc català de l’any.
La cançó pertany a Gira el temps, el primer àlbum de la banda i que va ser publicat el 2015. Ara ja han publicat el seu segon disc, Present (2017), el qual es pot descarregar gratuïtament aquí i que presentaran pròximament amb una nova gira que tot just començarà aquest mes de març, la #GiraGramola.QUARTET MÈLT

Amb un nom que probablement ja heu sentit abans, el Quartet Mèlt ha aconseguit fer arribar als seus fans la seva passió pel cant coral. Després de la seva victòria al programa Oh Happy Day! de TV3 la tardor de 2015, el grup ha continuat la seva trajectòria musical amb temes de tots els estils però sempre arranjats per al seu tipus de formació, cor mixt.
Ara mateix, el quartet compta amb dos àlbums: Maletes (2016) i Xarrampim! (2017), a més d’un documental de TV3 (Quartet Mèlt: fent les maletes) on es recullen els millors moments de la gira europea que van realitzar després de guanyar el concurs coral i que podeu trobar aquí.
Un exemple de la gran harmonia amb la qual interpreten les seves versions el podem trobar a la seva cover de Royals, de Lorde.HEY CHARLIE

Les britàniques Hey Charlie són, sens dubte, un dels grans descobriments del 2017. Amb un so indie-rock post-grunge, el trio de noies s’està fent lloc als escenaris acompanyant a grans grups com All Time Low o Green Day a les seves gires.
Amb només un EP de tres cançons, Young & Lonesome (2017), i dos temes independents, Hey (2017) i el recentment publicat Love Machine (2018), el grup ha demostrat que el seu so pretén arribar molt, molt lluny.- Publicitat -
CODY SIMPSON & THE TIDE

L’americà Cody Simpson comença de nou amb una nova formació, Cody Simpson & The Tide. El grup, que tot just acaba de començar la seva trajectòria musical, destaca per un so d’allò més estiuenc, recordant el bon temps, les platges californianes i el surf.
La formació només compta amb un EP de 4 cançons, Wave One (2017), el qual ens presenta grans temes com ara Waiting For The Tide.COASTS

Tornem a Anglaterra, aquest cop per Coasts, el grup de Bristol que també es presenta com a una de les grans promeses de la música alternativa del moment. Amb un so indie pop, els anglesos compten amb dos àlbums: Coasts (2016) i This Is Life Vol. I (2017), disc que ja van presentar a Barcelona el passat 25 de febrer amb la seva actuació a la Sala Bikini com a teloners de The Hunna.
És del primer àlbum d’on podem extreure Oceans, el seu tema més famós i que recull a la perfecció l’essència del grup.

Andrea Viedma