Màgia és el segon passatge del nou treball d’Inèrcia, un disc que portarà com a títol Lluita i es publicarà el pròxim mes de març. Després de No és cap simulacre (2012) i Sendes salvatges (2015), la formació composta per Aitor Estan (veu i guitarra), Pau Tudela (guitarra), Patri Montava (bateria) i Saül Sempere (baix) torna a l’estudi seguint el camí cap a la maduresa sonora. El nou disc els ha portat fins als llegendaris estudis Garate Studio, al País Basc, on han gravat el disc de la mà de Kaki Arkarazo.

En les cinc cançons de Lluita, la banda conserva la seva essència punk rock i al mateix temps desenvolupa una faceta exploradora cap a altres territoris com l’electrònica. Sense abandonar les influències d’on va germinar la seva vocació, com Green Day o Biffy Clyro, la banda ha trobat noves inspiracions en altres bandes anglosaxones, com ara Paramore, Twenty One Pilots o Bring Me The Horizon.

La cançó Màgia en el seu significat en sí a la cançó parla sobre enlairar-se quan et desfàs de les mateixes cadenes, trencar la gàbia que portes dins o simplement ser lliure i això és representat en el videoclip com a continuació de la història del videoclip Mans, on es mostraven dos protagonistes tractant d’alliberar-se d’elements que els mantenien captius. Ara trobem a ell i ella, els mateixos personatges, just en l’instant de saber que són lliures. La cançó es converteix d’esta manera en un himne a la llibertat, en un sentit universal i íntim: la llibertat és també desfer-se de prejudicis, de pors i dels estereotips imposats, i prendre les regnes de la mateixa vida.

- Publicitat -

Haurem d’esperar al març per saber si la història creada pel grup provinent de Banyeres de Mariola segueix amb algun dels altres temes del disc.