Fa cosa d’un any, Robin Thicke, Pharrell Williams i T.I,, van ser condemnats a pagar una multa de 7’4 milions de dòlars, a la família de Marvin Gaye, per haver plagiat el tema Got to Give It Up.

Quan semblava que la cosa ja s’havia acabat, els responsables del tema han presentat un recurs, on s’hi han afegit uns 200 músics, com Train, Linkin Park, Rivers Cuomo de Weezer, Aloe Blacc, Fall Out Boy, Jason Mraz o Tears for Fears, on defensen la tesis de que la sentència per plagi de Thicke, posa en perill la creativitat dels artistes i de la indústria de la música en general.

El veredicte del cas, amenaça amb castigar els compositors per crear noves peces, inspirada en treballs anteriors. Tota música està inspirada en treballs previs, sobretot dins d’un gènere en particular. La línia que separa la inspiració permesa al plagi és molt difusa i la llei hauria de proporcionar normes més clares perquè els compositors sàpiguen quan es creua una línia, o com a mínim a on es troba.

- Publicitat -