Sam Smith ha aconseguit l’Oscar a la millor cançó original, gràcies a Writing’s on the wall, el tema central de la nova pel·lícula de James Bond, Spectre, derrotant a Lady Gaga o a The Weeknd entre altres. Smith ha dedicat el premi a tota la comunitat LGTB.

És el segon cop que una producció de l’agent secret s’emporta l’Oscar i a més ho fa de forma consecutiva, i contra tot pronòstic.

El cantant ha estat un dels nominats que ha interpretat el tema en directe, tot i que la que s’ha emportat més aplaudiments ha estat Lady Gaga, amb una emocionant actuació de Til it happens to you, que s’ha endut una de les ovacions de la nit. També ha cantat en directe The Weeknd amb Earned It, tema central de 50 ombres d’en Grey, film que curiosament havia arrasat als Premis Razzie, els anti Oscar, on havien considerat la pel·lícula, com una de les pitjors de la temporada.

- Publicitat -

La cerimònia també ens ha deixat un calorós aplaudiment pel compositor Ennio Morricone, que ha aconseguit el seu segon Oscar, si bé, l’altre que tenia era a títol honorífic.

Durant una de les gales més reivindicatives, dels darrers anys, a causa de la polèmica per la falta de nominats negres, també hem pogut gaudir de l’actuació del líder de Foo Fighters, Dave Grohl, que ha interpretat Blackbird dels Beatles, just en el moment que s’oferien imatges de les persones que ens havien deixat el darrer any.