Adele va ser la gran protagonista de la gala dels premis Brit, a l’emportar-se fins a quatre premis, entre ells, el de millor artista britànica, millor cançó per Hello, èxit global i el de millor disc de l’any per 25.

Coldplay van ser els encarregats d’obrir la cerimònia d’entrega dels Brit Awards amb Hymn for the weekend, una de les cançons del seu darrer disc, A Head full of Dreams, això sí, sense la companyia de Beyoncé.

- Publicitat -

El primer premi de la nit se’l va emportar Adele, a la categoria de millor artista femenina britànica. Va dedicar el guardó a la resta de nominades i en especial a Kesha.

La nit va continuar amb James Bay i Justin Bieber, que van interpretar Love Yourself, amb Bay a la guitarra i Bieber posant la veu. Després el canadenc, ho va rematar amb un espectacle ple de flames amb Sorry.

James Bay, va trigar poc a tornar a l’escenari, aquest cop per a recollir el premi a millor artista masculí britànic, entregat per l’australiana Kylie Minogue.

Tame Impala es van imposar a la categoria de millor grup internacional, derrotant a U2, Alabama Shakes o Major Lazer.

La següent en cantar va ser Jess Glynne, que va fer un mix de tres dels seus èxits, entre ells Hold my Hand i Don’t be so hard on yourself.Adele va tornar a pujar a l’escenari, aquesta vegada per recollir el guardó a millor cançó britànica per Hello, i un cop més es va mostrar entusiasmada i no va parar de donar les gràcies a tothom.

Després va ser el torn a la millor banda britànica, que es van emportar Coldplay, que van derrotar a Blur, Years & Years o One Direction.

James Bay, va ser l’encarregat d’interpretar la seva preciosa balada Hold back the river, just després de les paraules d’agraïment de Chris Martin i els seus. Una fantàstica actuació que va finalitzar fins i tot amb focs artificials.

Major Lazer van ser els responsables d’entregar a Justin Bieber el premi a millor artista internacional.

Rihanna ha aparegut a sobre l’escenari amb un bon grapat de ballarines, per interpretar Consideration i el seu darrer èxit Work, amb aparició estel·lar de Drake, amb el qual van realitzar un seguit de moviments d’allò més provocadors.

La sorpresa de la nit va ser quan Catfish and Bottlemen, van derrotar a Years & Years, Jess Glynne, James Bay i Wolf Alice, a l’apartat de millor nou artista o grup britànic.

Després van recordar el premi que Adele va aconseguir per tots els mèrits assolits gràcies a 25 i als seus senzills. La cantant va tornar a aparèixer per tercer cop a l’escenari, molt emocionada i fins i tot se li va escapar alguna llàgrima.

Les Little Mix, van posar ritme a la gala amb Black Magic, i no van parar de ballar i repartir bon rotllet, durant l’estona que van desfilar per sobre l’escenari, tot i que no va quedar molt clar que cantessin en directe o fos playback…Björk va guanyar el premi a millor artista internacional en l’apartat femení, però no va assistir a la gala i es va emetre un vídeo on donava les gràcies.

Una emocionada Annie Lennox, va pujar sobre l’escenari, per dir unes paraules sobre el desaparegut cantant David Bowie i va explicar el molt que li va marcar tant en la seva carrera professional com personal. Minuts més tard, va presentar a un gran amic de Bowie, l’actor Gary Oldman, que entre altres temes, va explicar que l’artista no va perdre el sentit de l’humor, ni quan estava malalt.

Tot plegat va finalitzar amb una selecció de les seves cançons, i amb Lorde interpretant Life on Mars, mentre de fons apareixien imatges del cantant. El públic va acomiadar l’actuació amb un calorós aplaudiment.

El premi a millor vídeo britànic, va anar a parar a les mans de One Direction, per l’enorme suport que van rebre a les xarxes, per Drag me Down, una de les cançons del seu cinquè disc. Només dos dels seus membres, van pujar a recollir el premi, que van agrair als seus fans.

The Weeknd va oferir una de les darreres actuacions de la nit, interpretant una versió autocensurada de The Hills, on cada cop que havia de dir fucked, apartava el micròfon.

Mark Ronson, va endur-se el premi a millor productor de l’any i va ser el darrer en pujar a l’escenari, per anunciar-se el millor àlbum britànic de l’any, que va guanyar un cop més Adele, gràcies a 25.

Precisament va ser la mateixa Adele, la que va cloure la cerimònia interpretant, When We Were Young, que va rebre un llarg aplaudiment, i no era per menys, després de la gran nit que va tenir.

GUANYADORS

British Male Solo Artist:


Aphex Twin
Calvin Harris
James Bay
Jamie XX
Mark Ronson

British Female Solo Artist:


Adele
Amy Winehouse
Florence and Machine
Jess Glynne
Laura Marling

British Group:


Blur
Coldplay
Foals
1D
Years & Years

British Breakthrough Act:


Catfish and Bottlemen
James Bay
Jess Glynne
Wolf Alice
Years & Years

British Single:


Adele – Hello
Calvin Harris and Disciples – How Deep Is Your Love
Ed Sheeran + Rudimental – Bloodstream
Ellie Goulding – Love Me Like You Do
James Bay – Hold Back The River
Jess Glynne – Hold My Hand
Little Mix – Black Magic
Olly Murs/Demi Lovato – Up
Phillip George – Wish You Were Mine
Years & Years – King

British Album of Year:


Adele – 25
Coldplay – A Head Full of Dreams
Florence + The Machine – How Big How Blue How Beautiful
James Bay – Chaos and Calm
Jamie xx – In Colour

British Producer of Year:


Charlie Andrew
Mark Ronson
Mike Crossey
Tom Dalgety

British Video of the Year:


Adele – Hello
Calvin Harris and Disciples – How Deep Is Your Love
Ed Sheeran – Photograph
Ellie Goulding – Love Me Like You Do
Jessie J – Flashlight
Little Mix – Black Magic
Naughty Boy ft Beyonce – Runnin’
1D – Drag Me Down
Sam Smith – Writing’s On The Wall
Years & Years – King

International Male Solo Artist:

Drake
Father John Misty
Justin Bieber
Kendrick Lamar
The Weeknd

International Female Solo Artist:


Ariana Grande
Bjork
Courtney Barnett
Lana Del Rey
Meghan Trainor

International Group:

Alabama Shakes
Eagles of Death Metal
Major Lazer
Tame Impala
U2