Esdeveniment de la setmana

Aquesta setmana a Barcelona l’esdeveniment més destacat és el famós Mobile World Congress, que es fa des de l’any 2006, i perdurarà fins al 2018. Per aquest motiu aquesta setmana porto un petit recull de les aportacions tecnològiques que presenta aquest congrés per a tota aquella gent que no hi ha anat.

Al 2016 es podrà incloure la targeta SIM incrustada dins de les terminals i no caldrà canviar-les al triar un altre operador o model de terminal.
Samsung presenta la nova generació del seu telèfon estrella Galaxy S6, el qual pots triar dos models, un amb pantalla llisa i l’altre amb les vores corbes.

- Publicitat -

Els anomenats “portables” són rellotges o terminals electrònics capaços de monitoritzar dades personals i oferir-nos els serveis de missatgeria. Són els rellotges intel·ligents de Huawei i LG.
Microsoft també ha presentat dos nous telèfons intel·ligents, el Lumia 640 i el Lumia 640XL. Els dos dispositius seran actualitzaves a Windows 10, que es posarà en disponibilitat aquest any.

Telefònica ha anunciat que té les esperances de comptar amb la capacitat tècnica necessària per aconseguir els 5G entre el 2019 i el 2020.

Microsiervos han mostrat a Twitter una càmera que permet transforma qualsevol imatge en forma 3D, com en un Ipad…

Ikea també està present en el congrés, presentant cadires, taules, escriptoris i làmpades que carreguen el mòbil sense necessitat de càmera, només cal apropar el mòbil al moble perquè es carregui.
Ford ha presentat el darrer dilluns, una bicicleta elèctrica connectada a un telèfon mòbil i plegable, dissenyada per ser transportada en cotxe i utilitzar-se en moment de congestió de tràfic.Curiositat de la setmana

Aquesta setmana com a curiositat porto com han canviat els adolescents en 30 anys.
El que ha canviat més és la forma de jugar, ja que avui en dia només es fa que està amb el mòbil (entre altres tecnologies), i en canvi, als anys 80 es jugava a “tazos” etc. Cosa que ara aquestes empreses han quedat en la ruina.

Les enciclopèdies han set totalment reemplaçades per la Wikipèdia i ara aquestes serveixen simplement per decorar els prestatges. A més, Internet fa que puguem llegir llibres de classe amb les traduccions actuals sense haver de llegir, per exemple, “El Quijote” en castellà antic.
El vocabulari de la gent jove ha canviat molt també. Ara és estrany trobar-se gent que tracta a la gent gran de vostè i també ens trobem amb frases com “no me rayes” o paraules com tete, tronco… que són una bastant lamentable.

La comunicació. Abans s’havia de parlar amb els amics a base de cartes i del cara a cara, ara podem estar en contacte amb tothom a totes hores i a qualsevol lloc, de forma que sembla que siguem més sociables, però en realitat estem donant la nostra intimitat a gent que tampoc tenim tanta confiança.
El fenòmen de la roba. La roba dels 80 fins ara ha canviat molt. Hem passat de les converse i els pantalos acampanats texans a els pantalons curts a ran de cul i tops que ensenyen tota la panxa. Passa igual amb el maquillatge, que actualment la majoria d’adolescents es pinten moltíssim comparat amb abans.

Novetat musical

Aquesta setmana com a novetat musical porto un grup que he descobert al Youtube i que s’anomenen At Sunset. Són una banda de pop rock d’Adelaide, Austràlia, i està formada per tres membres, en Tom, en Harrison i l’Andrew. Dos guitarristes i un pianista.
La banda es dedica a fer covers d’altres cantants i també tenen cançons originals com Back In Time i Us Against The World. L’última cover del seu canal és la de Love Me Like You Do de la cantant Ellie Goulding, però en versió rock.