4 Non Blondes va ser una banda de noies, formada el 1989 i liderada per Linda Perry. El nom de la banda, va ser fruit d’un incident que va succeir en un parc, quan les noies estaven menjant pizza. Un nen petit va voler agafar un tros de pizza que les noies havien deixat, per alimentar als ocells, però els seus pares van dir “no ho toquis, està brut pels ocells i la gent del voltant”, donant a entendre que les integrants eren unes brutes. Segons diuen, la família del nen, era “molt rossa”, així que com a represàlia, Perry i les altres noies es van batejar amb el nom de 4 Non Blondes (les quatre no rosses).
El 1992 van debutar amb un disc anomenat Bigger, Better, Faster, More!, on s’incloïa la cançó de més èxit de la banda, Whats Up?, que tot i dir-se així, en cap moment de la cançó es diu el títol. El que s’aproxima més, és What’s going on?, que apareix a la tornada. Per no confondre i semblar-se al tema de Marvin Gaye, es va optar per mantenir el nom de What’s Up?
La cançó va tenir molta popularitat a mitjans dels anys 90, sonant en nombroses emissores de ràdio, i en cadenes de TV, on punxaven el videoclip a totes hores.
Un any més tard, se’n va fer una versió dance, que també va assolir molta popularitat i era un dels temes més sonats a les discoteques.
El 1994 la banda va publicar un disc en directe, Hello Mr. President (Live in Italy 1993) i el 1995, Linda Perry abandonaria la banda, per emprendre carrera en solitari. Mesos després la banda es va dissoldre.
En l’actualitat, Linda Perry, és una productora musical, responsable d’èxits d’Alicia Keys, Pink, Gwen Stefani o Ariana Grande.

- Publicitat -