Pete Seeger, el llegendari cantautor i compositor de música folk ha mort a Nova York als 94 anys.

Seeger va morir aquest dilluns a Nova York, al Presbyterian Hospital, on estava ingressat des de feia una setmana. Segons ha explicat el seu nét a ‘The New York Times’, el cantautor va morir “per causes naturals”.

La carrera de Seeger, per a qui la música folk tenia un sentit comunitari i era un vehicle de l’acció política, el va situar al top ten de la música radiada i el va portar als principals escenaris dels festivals de folk.

- Publicitat -

Va ser mentor de joves que s’iniciaven en el folk, com Bob Dylan o Don McLean.

Bruce Springsteen va cantar les seves cançons a ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions. I en el concert d’homenatge que se li va retre, quan va fer 90 anys, va dir d’ell que era un arxiu viu de la música americana i de la seva consciència, un testament del poder de la cançó i la cultura.