Finneas

Bon dia!

Per aquí amb una mica de ressaca emocional encara del Festival B, la veritat és que va ser força increïble. Tinc encara el concert de l’Abhir al cap… quina bestiesa.

Comencem amb les primeres novetats d’octubre. Avui us porto un blog una miqueta més curtet que els anteriors, que s’ha d’anar regulant la quantitat de música per no morir ofegats:

- Publicitat -

 

NOVETATS:

 

  • La novetat més esperada, almenys per a mi, és la sortida del nou disc de FINNEAS For Cryin’ Out Loud!. L’artista i productor americà ha anat avançant-nos tastets molt i molt bons durant aquest últim mes, i el plat sencer és encara més bo. Després d’estrenar “Lotus Eater” el dimecres, un altre hit, avui podem escoltar la resta del disc, que sincerament m’ha semblat tot fantàstic. No falla a cap tema. Serà que m’agrada molt la seva veu, però per mi funcionen tots. Ha apostat per cançons més melodramàtiques i més balades a piano que en el seu últim disc, però també trobem altres més funkys com “Cleats” o “Sweet Cherries”. Inclús m’ha recordat a Harry Styles en algunes cançons com “2001”.

 

  • També ha sortit el segon single del nou disc de l’Amaia. I evidentment, sempre amb ella. “Tocotó” és una versió contemporània del “Corre, corre caballito” de Marisol. La producció m’ha semblat brutal, iniciant amb un galop literal i seguint fins a un ritme proper al garage britànic. Algú em regala entrades per anar al Palau? El videoclip, dirigit pel Dani de Mainline, una xulada.

 

  • Així una mica per sorpresa, ens hem topat amb la versió deluxe de l’últim disc de Sampha,  Lahai (2.0). I de la mateixa manera que ho va ser el disc, les noves també són perfectes. Escolteu “Dancing Circles 2.0” i “Re-Entry” i ho veureu. Els beats són celestials i la seva veu encara més. Em fa sentir coses com pocs.


 

  • Coldplay ha publicat el seu esperat disc Moon Music. El desè i tal com anuncien, antepenúltim. Ja està bé potser. El disc no és res de l’altre món, però té moments destacables, com el primer single “feelslikeimfallinginlove”, i algunes de les noves. M’han agradat sobretot “iAAM”, “MOON MUSIC” (potser la millor) i “ALL MY LOVE”. Molt xula la promo del Chris Martin disfressant-se i anant a Karaokes a cantar-la. Han apostat per tornar a fer un disc senzillet, sentimental, amb molt poques idees noves però que funciona. Personalment hagués preferit que experimentessin una miqueta, però què hi farem.

 

  • La banda de Pamplona Kokoshca també ha publicat el seu nou disc La Juventud, 3 anys després del seu disc homònim. Ja em va agradar molt “Parkour”, estrenada a principis de setmana, i de les noves m’ha semblat molt top “Es una suerte”. El disc en general està ple d’himnes a l’amor, a la juventut, a la festa i a no treballar, així que totalment a favor. No els he vist mai en directe així que amb aquest disc, espero poder-ho fer.

 

  • Out of nowhere, el single que Jordan Ward i Joony van publicar junts la setmana passada, no era només un single, sinó que formava part d’un projecte col·laboratiu que acaba de sortir. Es diu JRNY i és un EP de 6 cançons, que pel meu gust, no us podeu perdre. 6/6, no misses. Bastant obsessionat amb la veu de Jordan Ward.

 

  • Fa unes setmanes vaig descobrir per aquí l’artista de R&B americo-nigerià Black Hibiscus, que comptava amb grans temes com “Basquiat” o “FAST LOVE”. Avui ha tret un single anomenat “FORLÖRN” que us vull recomanar. M’ha agradat molt l’atmosfera que crea la cançó, que aconsegueix que t’immergeixis en ella gràcies sobretot als baixos, que són brutals.

 


 

DESCOBRIMENTS:

 

  • Aquests dies he començat a preparar-me pel concert que farà el raper i producer de Baltimore JPEGMAFIA al Nitsa de l’Apolo aquest pròxim gener. I m’he trobat amb una joia que no coneixia dins la seva discografia. Parlo de “Jesus Forgive Me, I Am A Thot” del disc All My Heroes Are Cornballs, de 2019. Una cançó una mica més cantada, accessible que de normal, que em dona vibes una mica de Frank Ocean, i que em sembla preciosa. Tot i així conserva la dosi de caos habitual, la base és un escàndol i l’autotune també.

 

  • Aquesta setmana la vam començar amb la tristíssima notícia que la cantant de L’Impératrice ha abandonat el grup. De totes maneres, sembla que s’han sabut aixecar i acaben d’anunciar que la banda seguirà endavant i no cancel·larà cap concert, amb l’addició de la cantant Louve. He estat escoltant una mica el seu projecte personal i m’ha agradat moltíssim. Crec que pot ser un bon match i prova d’això és “CHAVIRE”, un dels seus temes més escoltats.