Lluc

Avui sí, It’s FSTVL B weeknd, i jo ja no aguanto més el hype. La música que ha sortit avui m’ha posat encara de més bon humor i ara entendreu per què:

 

NOVETATS:

- Publicitat -
  • Ara sí, ja ha sortit el nou disc del LlucVAM NÉIXER PER FER AIXÒ ja és una realitat, i és el projecte més madur i complet de Lluc, com ja es veia a venir amb els senzills. Totes les col·laboracions sumen, i el disc té 0 skips. La produ, com sempre top a carrec del Galgo, el Gela i el Jamzz. Les meves preferides, “VERLAN” amb el raper francès LucVs (el beat és un show) i “NO SOM RES” amb Galgo Lento. També “FENG SHUI” amb Pol Bordas a part de les ja estrenades.

 

  • La combi completa. Després de mesos i mesos de rumors, aquesta setmana, per fi, ha sortit l’esperada col·laboració entre ROSALÍA Ralphie Choo. I com ens podíem imaginar, “Omega” és un putu hit. Les dues veus combinen perfectament. El vem poder escoltar per primer cop al piromusical de Barcelona, i confirmen el gran moment de Ralphie després de l’èxit de crítica del seu disc, la gira per tot el país, la producció amb Amaia i ara això.

 

  • “Dejar de ser” és el primer single de la nova etapa d’airu, sens dubte un dels meus descobriments d’aquest any, després de Con lo bueno y con pena, un dels discos que més he escoltat. Tornen amb una base de drum and bass, amb la que continuen explorant nous sons, aquest cop més ballables (a “Bailar sobre mi espalda” trobem un altre exemple d’això, més proper a l’àcid).

 

  • Un altre cop, començo el matí emocionat gràcies al nou single de Carolina Durante. I ja van 4/4 si contem la del Barry B. “Misil” és el tercer single d’Elige Tu Propia Aventura, que pinta a ser l’àlbum d’indie-rock de l’any. Aquest cop, una versió més calmada del Diego Ibáñez, i penso que… perquè no. En un mes el podrem escoltar el disc i al gener en directe al Sant Jordi Club. Moro de ganes. El videoclip, sobre la festa a Barcelona, és també brutal.

 

  • VITTARA Maig No són Ralphie i Rosalía, però quasi. “el món és teu” és la nova col·laboració entre els dos artistes de Barcelona que han publicat una cançó d’amor tan maca com la seva portada. I una altra producció de Galgo Lento, sempre on point.

 

  • gavina.mp3 acaba de treure una versió en català de Gaetano de Calcutta i a mi no em pot semblar més espectacular. Ja li tenia l’ull ficat d’abans, ja que és un artista emergent amb temes súper interessants, però entre aquesta portada i una versió del meu grup preferit en italià… taste. Ganes de gaudir d’un directe seu i de escoltar el següent que ens tingui preparat!

 

  • M’emociona també que un artista com The Weeknd, dos anys seguits sent el número 1, segueixi esforçant-se i tenint el talent per fer temes increïbles. I ho dic perquè el segon single del seu nou projecte, és una colabo amb Playboi Carti, un altra col·laboració somiada anomenada “TIMELESS” i que sona espectacular. L’havíem sentit prèviament al directe que va fer a Brasil, però ara ja és nostra, ja que formarà part de Hurry up tomorrrow, l’últim disc de The Weeknd. A més, a la produ està Pharrell… dream team.

 

  • I ara sí, per anar escalfant el bolo d’avui, Baiuca ha tret el seu nou disc. Barullo inclou els ja aclamats singles “Sísamo” o “MonteViso” amb Carlangas. Però a més, té cançons noves molt xules, com “Rachafaldra” i “Navajitas”, on segueixen explorant el folklore gallec i mesclant-lo amb músiques electròniques, de fet, més club que mai. Molt viciat i amb massa ganes d’avui.

 

  • L’àlbum debut de Mustafadunya, ja està disponible. Amic i company de creació d’artistes com Daniel Caesar, amb qui col·labora al disc, o d’Omar Apollo, el seu estil és també semblant, un R&B ple de balades i de missatge polític (en defensa de Gaza i Sudán). Em quedo amb “Old Life”, que és la que m’ha semblat més maca. Les lletres són una passada. I s’ha envoltat d’artistes com Rosalía i Clairo per la producció. Top.

 

  • El primer àlbum de Dan Peralbo i el Comboi, m’ha semblat molt interessant. La banda catalana, apadrinada sota el segell Montgrí, dels Cala Vento, han publicat un disc homònim de rock en català, molt treballat. “Tu o jo” o “He begut (una mica massa)” les meves preferides. Pocs grups que apostin per aquest estil, i de tant en tant s’agraeix.

 

  • COYOTE és el primer disc de Tommy Richman. La setmana passada ja us vaig parlar d’ell, així que només afegir que lo nou tampoc m’ha soprès excessivament. M’ha agradat la produ, el toc dels vuitanta amb els baixos i sintes, i com s’enllacen les cançons. Em quedo amb “LETTERMAN”, de les noves.

 

DESCOBRIMENTS

  • Bastant obsessionat amb el descobriment d’aquesta setmana,“Conceited” de la cantant britànica Lola Young, que combina línies de baix amb una producció electrònica i la seva veu greu súper característica, raspada i crua, per sobre. I el final, apoteòsic. Temazo.

 

  • I acabem el blog d’avui amb un tema del productor i artista de Jerez, BRONQUIO 41V1L. Dins del seu àlbum Nocturnos, publicat el desembre de 2023, trobem “Quiero comprarte un chándal”. Potser us sona BRONQUIO de les seves col·laboracions amb Carlangas, Natalia Lacunza o per la producció de Cristina Len entre d’altres. Aquesta cançó m’ha recordat molt al so de ciutat, però més latin, més urban. Molt xulo.

 

Si en voleu més, Balma i Ven’nus han tret cançons xules també! Ciao!!!!!!! 🙂