Aquesta setmana a la Primera Llista hem incorporat des de la posició 34 a CKay amb el seu èxit viral ‘love nwantiti (ah ah ah)‘. Però què en sabem d’aquest nou fenomen mundial?

Chukwuka Ekweani (el nom real del músic) és un artista nigerià que té a la sang la música, el seu pare era director d’una coral a l’església del seu poble i poc a poc es va anar apropant a instruments com el piano, per posteriorment descobrir el software d’edició musical.
Primer va formar part d’una banda i finalment el 2017 va decidir començar carrera en solitari. Un any abans havia signat amb Chocolate City, una filial de Warner Music, que no descartem que en poc temps decideixi aprofitar el bon moment de l’artista per editar el seu primer llarga durada.

La vida de CKay pot donar un tomb inesperat aquest 2021, després de diferents anys picant pedra publicant cançons en anglès o en el seu idioma natal, el igbo.

- Publicitat -

Va llançar la cançó ‘love nwantiti (ah ah ah) el 2019, en un disc anomenat “CKay The First”.

No va ser fins el 2020 que va arribar una nova versió del tema sumant-li JoeBoy i Kuami Eugene, que va assolir més fama a nivell mundial.

Però ha estat aquest 2021 quan el tema ha aconseguit fer el salt definitiu i tot gràcies a TikTok. Aixó sí, l’èxit també va arribar amb certa polèmica, ja que segons explica el seu autor a Rolling Stone, es va sentir estafat per haver canviat el nom del tema i per només mencionar com a autors a Dj Yo i Ax’el. Per sort aquesta qüestió ja està solucionada.

Més endavant han arribat els remixos del remix de TikTok, on podem escoltar la cançó en diferents idiomes, entre ells l’espanyol, al costat del raper De La Ghetto. També hi ha versions en francès, nord-africà o alemany.